Tandkroner og broer

Er en af dine tænder stærkt beskadiget, kan vi genopbygge tandens struktur med en tandkrone. Har du mistet én eller flere tænder, så er en bro løsningen.

På vores tandklinik i Sundhedshuset Fredericia har vi stor erfaring med tandkroner og broer, og vi kan derfor skaffe dig dit flotte smil tilbage.

Tandkroner

Man laver kroner, når det ikke længere er forsvarligt, kun at reparere tanden med en fyldning. Er tanden for svækket, risikerer man nemlig, at den knækker, men med en tandkrone genetablerer man styrken og sørger for, at tanden er mere holdbar.

Tandkroner fremstilles i guld, rent porcelæn og metalkeramik, så tag en snak med din tandlæge om, hvad der er den bedste løsning for dig.

Broer

Broer anvendes, når man mangler én eller flere tænder i tandrækken. Broen cementeres fast på de naturlige tænder, så jo længere en bro, man har brug for, jo vigtigere er det, at der ind imellem er naturlige tænder, broen kan fastgøres på for at bevare dens styrke og holdbarhed.

Folk får som oftest lavet broer, fordi det giver et pænere udseende med et komplet tandsæt, eller for at få en større og mere harmonisk tyggeflade. Ligesom med tandkroner fremstilles broer også i guld, porcelæn og metalkeramik.

Få info om tandlægepriserne.

Tandkroner og broer
Denne tand kan ikke repareres med en fyldning, en krone er nødvendig.
Tandkroner og broer
Sådan ser tanden ud, efter at den er slebet til.
Tandkroner og broer
Tanden – nu med en guldkrone på.
Tandkroner og broer
Her mangler en tand som man ønsker at erstatte.
Tandkroner og broer
Tre-leddet bro.
Tandkroner og broer
Broen på plads.